Q:

# Tickets for the baseball games were $2.50 for general admission and 50 cents for kids. If there were six times as many general admissions sold as there were kids tickets, and the total receipts were$7750, how many of each type of ticket were sold?

Accepted Solution

A:
There was 3000 general admission tickets sold and 500 kid ticket sold.

How did I get this?

First, we need to see what information we have.
$2.50 = General admission tickets = (G)$0.50 = kids tickets =  (K)
There were 6x as many general admission tickets sold as kids. G = 6K

We need two equations:
G = 6K
$2.50G +$.50K = $7750 Since, G = 6K we can substitute that into the 2nd equation. 2.50(6K) + .50K = 7750 Distribute 2.50 into the parenthesis 15K + .50K = 7750 combine like terms 15.50K = 7750 Divide both sides by 15.50, the left side will cancel out. K = 7750/15.50 K = 500 tickets So, 500 kid tickets were sold. Plug K into our first equation (G = 6k) G = 6*500 G = 3000 tickets So, 3000 general admission tickets were sold, Let's check this:$2.50(3000 tickets) = $7500 (cost of general admission tickets)$.50(500 tickets) = $250 (cost of general admission tickets)$7500 + $250 =$7750 (total cost of tickets)