MATH SOLVE

6 months ago

Q:
# 6. Leo earns $16/h as a gardener in a citypark. For time worked above 35 h in aweek, he earns time-and-a-half. How muchdoes he earn for each of the followingnumbers of hours worked in a week?a) 36 h b) 39 h c) 42 hh

Accepted Solution

A:

a) He will earn $584 for working 36 hours.b) He will earn $656 for working 39 hours.c) He will earn $728 for working 42 hours.Step-by-step explanation:Amount per hour = $16Time and a half means 1.5 times more than the original payment.Therefore, above 35 hours, the earning for one hour,Extra time per hour = 16*1.5 = $24A) 36 hFor the first 35 hours, he will get $16 per hour, therefore, Amount of 35 hours = [tex]35*16= \$560[/tex]Amount of one hour = $24 (as calculated above)Total = 560+24 = $584He will earn $584 for working 36 hours.B) 39 h39 h = 35h + 4hAmount of 35 hours = $560Amount of extra 4 hours = $24*4 = $96Total = 560+72 = $656He will earn $656 for working 39 hours.C) 42 h42 h = 35h + 7hAmount of 35 hours = $560Amount of extra 7 hours = 24*7 = $168Total = 560+168 = $728He will earn $728 for working 42 hours.Keywords: addition, multiplicationLearn more about addition at:brainly.com/question/7888686brainly.com/question/8224301#LearnwithBrainly