MATH SOLVE

10 months ago

Q:
# 1. Xavier worked 10 hours on Monday and 15 hours on Wednesday. His total pay was $280.00. What is his rates per hour?A. $15.00B. $7.50C. $11.20D. $18.252. A car recently sold for $32,345. If there’s a 6% sales tax on automobile sales, how much tax will be added to the price of the car?A. $941.07B. $194.70C. $1,940.70D. $34,285.703. During a paint sale, a hardware store sold 33 gallons of flat paint and 57 gallons of high-gloss paint. What’s the ratio of gallons of high-gloss sold to the total gallons sold? A. 33:57B. 57:90C. 33:90D. 57:33

Accepted Solution

A:

1. He worked 10 hours + 15 hours = 25 hours

He earned $280 for 25 hours of work.

The rate per hour is $280/25 hours = $11.20/hour

2. You need to find 6% of $32,345.

To find a percent of a number, multiply the percent by the number.

To change the percent into a decimal, move the decimal point two places tot he left.

6% of $32,345 = 6% * $32,345 = 0.06 * $32,345 = $1,940.70

3. flat paint: 33 gal

gloss paint: 57 gal

Total paint = 33 gal + 57 gal = 90 gal

Ratio of gloss to total = 57:90

He earned $280 for 25 hours of work.

The rate per hour is $280/25 hours = $11.20/hour

2. You need to find 6% of $32,345.

To find a percent of a number, multiply the percent by the number.

To change the percent into a decimal, move the decimal point two places tot he left.

6% of $32,345 = 6% * $32,345 = 0.06 * $32,345 = $1,940.70

3. flat paint: 33 gal

gloss paint: 57 gal

Total paint = 33 gal + 57 gal = 90 gal

Ratio of gloss to total = 57:90